Waterpret

Gepubliceerd op 27 mei 2023 om 07:00

Het wordt steeds warmer, de zomer komt er aan:)  Tijd voor wat waterpret dus!!

In deze blog vind je verschillende leuke, verkoelende activiteiten, lees gauw verder --> 

1. Als eerste de klassieker: Water ballonnen vangen!

Wat heb je nodig? Een heleboel waterballonnen, twee emmers (niet al te groot), kinderen en water. Vul de waterballonnen met water en stop ze in een emmer, laat de kinderen zo’n 1,5m of verder uit elkaar staan. Aan de ene kant staat één kind die moet de waterballonnen opvangen met de emmer. Wie vangt er de meeste waterballonnen? Gooien maar!

 

2. Water stapelen

Voor dit leuke waterspelletje heb je niet veel nodig, namelijk alleen plastic bekertjes gevuld met water en een tafel. Zorg dat alle bekertjes gevuld zijn met een beetje water en stapel de bekers op elkaar tot dat de toren niet meer hoger kan. Dit kan je kind alleen doen, maar hij kan ook strijden tegen een tegenstander waarbij degene met de hoogste watertoren wint. Wie zal het snelst zijn watertoren bouwen? Ready. Set. Go!

 

3. Waterspoeier Mat

Heb je de ruimte in je tuin voor deze toffe waterspoeier mat? Deze waterspoeier mat heeft een doorsnede van 150cm. En daardoor ideaal geschikt voor wat kleinere oppervlaktes. Je sluit de mat aan op je tuinslang, en er wordt automatisch water omhoog gesproeid. Heerlijk verkoelend, en gegarandeerd speelplezier!  Deze watersproeier is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar!

 

4. “Ober ik heb dorst!”
Dit is en blijft een hilarisch waterspelletje! Twee teams strijden tegen elkaar, ze moeten zo veel mogelijk gevulde (plastic!) glazen/bekers op een dienblad naar de overkant weten te brengen. De kids rennen naar een emmer toe waar ze de glazen/bekers met water in moeten legen. Wie zal er binnen de tijd zoveel mogelijk dorstige mensen kunnen helpen? Wij zijn benieuwd!

 

5. Touwtje springen met water
Twee kinderen draaien het springtouw, het kind dat gaat springen heeft een flesje/bekertje water in z’n hand tijdens het springen. Hoeveel water zal er nog in zitten na 5 keer springen…?

 

6. Wedstrijdje ijsklontjes smelten
Pak de ijsklontjes er maar bij want we hebben nog een leuk wedstrijdje voor jullie in petto! Ieder kind dat meedoet krijgt een ijsklontje en moet deze zo snel mogelijk laten smelten. Hoe? Dat mogen de kids geheel zelf bedenken, laat de creativiteit het werk doen!

 

7. Speelzwembad

Ooit een opblaaszwembad voor thuis gezien met een glijbaan en andere kleine speelgoedjes? Nou niet verder zoeken, wij hebben ze voor je!

Ideaal, en gelijk alles klaar om lekker te spetteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit toffe walviszwembad! Daarnaast hebben we ook nog een leuke kant en klaar regenboog zwembad.

 

8. Zwembad

En natuurlijk mogen in deze blog de "normale" zwembaden niet ontbreken. Je shopt ze bij ons in verschillende kleuren, afmetingen en prints.

Zo hebben we speciale badjes voor de allerkleinsten, maar ook extra grote en diepere zwembaden voor de wat oudere kindjes. Kortom, waterpret voor iedereen. 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.