Feestdagen met je kindje(s)

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 07:00

Het is weer de laatste dag van de maand, dus tijd voor een nieuwe blog!

 

Met Sinterklaas op komst, de Kerstdagen daarna en Oud & Nieuw in het vooruitzicht, genoeg om te vieren. Maar hoe doe je dat nou relaxt met (jonge) kinderen. Hier willen wij jou graag bij helpen.. Dus vandaar een aantal tips voor jou op een rijtje... En mocht jij nou nog goede tips hebben, laat het dan vooral in een reactie hier onder weten:)

 

Met de volgende tips, hebben je kinderen (en jij dus ook) de gezelligste feestdagen. 

 

Tip 1: Vertel je kinderen wat ze kunnen verwachten, zodat zij zich daarop kunnen voorbereiden

Het is voor kinderen altijd fijn om te weten waar ze aan toe zijn. Een leuke aftel-/adventskalender kan hier bij goed helpen. Heb jij onze Sinterklaas & onze Kerst kalenders al gespot?

 

Tip 2: Laat iedereen meehelpen

Lekker samen pepernoten bakken, het kerstdiner voorbereiden of oliebollen maken. Hierbij is een keukenschortje voor kinderen echt ideaal. Laat jouw kindje uitbloeien tot een ware keukenprins(es).

 

Tip 3: Niets moet, alles mag

Het is altijd een erg drukke maand, die december maand. Erg gezellig, maar het is soms ook wel erg veel. Houd dus af en toe lekker een dagje of avondje vrij, zodat je samen met je eigen gezin bent. Even helemaal niets moeten en de boel de boel laten. Laat je kind(eren) kiezen wat zij leuk vinden om te doen, en ga er lekker samen op uit... Of blijf lekker thuis met warme chocomelk en pepernoten, vinden wij ook absoluut geen straf ha-ha.

 

Tip 4: Voorkom cadeaustress

Begin vooral op tijd met je inkopen te doen. Of dit nou voor Sinterklaas en/of Kerst is, alles wat je al binnen hebt is mooi meegenomen. Wij verpakken alle bestellingen tijdens de Sinterklaas periode in mooi Sinterklaascadeaupapier en tijdens de Kerstdagen in prachtig Kerstcadeaupapier. Een feestje om te ontvangen, en extra handig voor jou. Je hoeft het alleen te bestellen en de rest wordt voor jou geregeld. Neem eens een kijkje in ons brede assortiment.

 

Tip 5: Zo wordt het kerstdiner met kinderen een succes

Bedenk van te voren wat jij zelf wil en wat je kind aankan. Heb je drukke of hele jonge kinderen, dan kun je het traditionele kerstdiner ook gewoon laten voor wat het is. Je kan je kindjes ook eerst lekker laten eten, op tijd naar bed brengen en daarna zelf rustig gaan eten.

Wil je ze toch mee laten eten, zorg dan dat ze goed uitgerust zijn. Tussen de middag een extra dutje, rustig een boek met ze te lezen of een film kijken. Tips voor het diner zelf: Begin vooral niet te laat, houd het aan tafel zitten kort & zorg dat er genoeg afleiding is in de vorm van kleurplaten, spelletjes en boeken.

 

 

Hopelijk hebben jullie wat een deze tips & gaan jullie een heerlijke gezellige tijd tegemoet.

Wij wensen jullie in elke geval hele fijne en relaxte feestdagen toe, samen met jullie kindje(s)!

 

 

Liefs,

Laura & Marije

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.